Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va prezenta marți procedura și graficul prin care Augustin Lazăr a fost numit procuror general al României. Acesta spune ca va face public dosarul de candidatură.

"Mâine voi prezenta procedura și graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. Mâine voi face public și conținutul dosarului de candidatură. Pentru a observa eventualele neconcordanțe, preferabil ar fi să cunoaștem și conținutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat și semnat decretul de învestitură", a scris Toader, pe Facebook.

Toader mai spune că, "în mod normal, dosarele de la Ministerul Justiției, CSM și Cotroceni trebuie să aibă un conținut identic”.
 
La câteva minute după anunț, Toader a revenit cu o completare la postarea inițială, afirmând că nu va renunța la procedura de revocare din funcție a lui Lazăr.
 
"PS: Nu renunț la procedura de revocare a actualului procuror general. Este de observat și abordarea diferită de la Palatul Cotroceni - cererea de revocare <<nu este oportună politic/ nu este oportună>>, spre deosebire de cererea de revocare <<este inadecvat>>", a mai scris el.