Ministrul Justiției a anunțat că va avea o discuție cu procurorul general și cu șefa interimară a DNA despre înt lnirea acesteia din urmă cu ambasadorul SUA Hans Klemm.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri seară că îi va chema pe procurorul general Augustin Lazăr și procurorul-șef interimar al DNA, Anca Jurma, pentru a-i întreba despre întâlnirea cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

„Voi încerca să am o discuție cu dânșii cât de curând, să îi invit la Ministerul Justiției, să întreb cât de normal este ca un procuror-șef să se ducă la o ambasadă că l-a chemat nu știu care ambasador, l-a invitat, mă rog, să-l felicite pentru faptul că a fost soare astăzi și n-a plouat (...) Procurorul colaborează pe linie orizontală cu structurile aferente dintr-un stat: cu procurorii din America, din Franța. Ambasadorii colaborează și se coordonează cu ministrul de Externe, nu cu procurorii. Îi voi întreba: 'aveți reprezentativitatea aceasta a relațiilor externe?', Categoric că nu o au”, a spus Tudorel Toader.

Declarația lui Tudorel Toader vine după ce în presă a apărut informația că, pe data de 17 iulie, procurorul-șef al DNA, Anca Jurma, s-ar fi deplasat la Ambasada SUA.

Ulterior, DNA a dat publicității un comunicat de presă, în care arăta că Anca Jurma s-a întâlnit pe 17 iulie cu ambasadorul Hans Klemm la sediul DNA, la inițiativa misiunii diplomatice a SUA, în scopul prezentării noului atașat FBI la București, David Varner.

Toader a anunțat și că procurorul general Augustin Lazăr se află sub monitorizare continuă, dar nu știe când va trage linie.

„Evaluare este continuă. Există noțiunea de formare continuă, toți avem nevoie să învățăm pe parcursul activității profesionale, să fim în acord cu legislația, cu evoluțiile științifice. O formare profesională continuă și o evaluare profesională continuă. Când tragem linie, atunci vedem”, a spus Tudorel Toader.