Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, luni, la B1, că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruța Kovesi și Livia Stanciu ”din silă”.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, luni, la B1, că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruța Kovesi și Livia Stanciu ”din silă”, pentru că ”sunt artizanii acestui mod răvășit de a a face justiție, fără respect pentru cel care nu este condamnat”, adăugând că ”vor să mai rămână cinci mandate", potrivit Mediafax.

Întrebat de ce nu îi sună pe Florian Coldea adjunctul șefului SRI. nr), pe Codruța Kovesi sau pe șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, fostul presedinte a declarat: ”Pot să vă spun că din silă?”.

Băsescu a continuat la B1 TV: ”Pentru că ei sunt artizanii acestui mod răvășit de a face justiție, fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac? Vor să mai rămână cinci mandate în funcție”.

Fostul președinte a mărturisit că a sunat, totuși, la cabinetul Codruței Kovesi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Am cerut secretarei numărul de telefon al unui procuror care a lucrat în dosarul Flota”, a spus Băsescu, povestind că ”trebuia să își prelungească autorizația de port-armă, și de la Poliție a venit că președintele are un dosar penal, celebrul dosar Flota, care rămăsese la Constanța.

Fostul președinte a spus că l-a întrebat pe procuror ce trebuie să facă. ”Mi-a spus omul: ”Domnule președinte, faceți la noi o cerere, comunicăm la Constanța si pe urmă ei comunică la Ministerul de Interne pentru permis”, a mai spus el.

Întrebat ce i-ar spune lui Klaus Iohannis, dacă l-ar întreba despre cei trei, Traian Băsescu a răspuns: ”Le-am văzut și alte fețe, la toți trei (..) A doua zi după ce am terminat mandatul”, arătând că a avut o colaborare bună cu aceștia.

Băsescu a mai spus că niciodată, cei trei nu l-au sunat.

”O singură dată am lăsat mesaj la Coldea să mă sune, că nu era în unitate, pentru am găsit la mine, pentru documente, niște documente secrete care nu s-au predat, erau în arhiva mea. Și l-am sunat și i le-am trimis”, a mai declarat fostul președinte.