Oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein, Shimon Shevez și Benjamin Steinmertz au primit mandate de arestare preventivă la Curtea de Apel Brașov la cererea DNA. Ei sunt acuzați în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa.

Judecătorii au emis mandate de arestare preventivă pe numele a trei dintre cei patru oameni de afaceri israelieni implicați în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa. Decizia Curții de Apel Brașov nu este definitivă.

La finalul anului trecut, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Tal Silberstein, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și complicitate la spălarea banilor, Shimon Shevez și Benjamin "Benny" Steinmetz - acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență și complicitate la spălarea banilor, și Moshe Agavi, investigat pentru aderare la un grup infracțional organizat.

Procurorii susțin că faptele au fost comise începând din 2006, atunci când Remus Truică, împreună cu Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin Steinmetz, Moshe Agavi și alte persoane, a constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul Philippe Al României, prin oferirea de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare și prin traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici.

„Pentru a pune în practică planul infracțional, Paul Philippe Al României i-a promis inculpatului Remus Truică și asociaților lui din grupul infracțional o cotă parte importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției membrilor grupului pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuși, în mod injust, obținerea bunurilor revendicate și punerea în posesia lor”, susțin procurorii anticorupție într-un comunicat.