Liviu Dragnea a spus judecătorilor că nu vrea să fie judecat prin procedură simplificată, deoarece nu recunoaște acuzațiile aduse și se consideră nevinovat. Trei inculpați au recunoscut acuzațiile și au cerut reducerea cu o treime a pedepselor.

Trei persoane judecate în procesul angajărilor fictive la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman au recunoscut complet acuzațiile aduse de procurori și au cerut judecarea în procedură simplificată.

Este vorba despre Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicușor, fost  șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare din DGASPC Teleorman, și Anisa Stoica, care la data faptelor era angajată la aceeași instituție. Cu toții ar putea primi pedepse reduse cu o treime.

În schimb, Liviu Dragnea a spus că nu recunoaște acuzațiile și nu dorește să fie judecat în procedură simplificată pentru că este nevinovat.

Instanța a stabilit următorul termen de judecată pentru 28 martie, iar până atunci va analiza cererea celor trei inculpați care au cerut să fie judecați mai repede.

Înalta Curte de Casație și Justiție este la al doilea termen de judecată a dosarului de abuz în serviciu în care sunt acuzați președintele PSD, Liviu Dragnea, fosta lui soție, Bombonica Prodana, și angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Ce acuză procurorii?

Liviu Dragnea, condamnat deja definitiv pentru fraudarea Referendumului din 2012, organizat pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, este acum judecat pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Alături de el va lua loc în boxa acuzaților și fosta lui soție, Bombonica Prodana, acuzată de abuz în serviciu.

Conform procurorilor, „în perioada iulie 2006 – 2013, inculpata Floarea Alesu, la instigarea lui Liviu Dragnea, la acea vreme președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru inculpatele Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica, angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman”.

De altfel, procurorii au trimis-o în judecată și pe Floarea Alesu, fost director la DGASPC Teleorman, despre care procurorii spun că știa că, deși cele două persoane au figurat în mod scriptic ca angajate în cadrul instituției respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate.

„În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic (PSD, n.r.) al cărui președinte era inculpatul Liviu Dragnea, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Procurorii mai spun că instituția a avut un prejudiciu de 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit de către Adriana Botorogeanu (75.593 lei) și Anisa Stoica (33.019 lei), sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Procurorii le-au trimis în judecată și pe cele două angajate fictiv pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual.