Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat duminică faptul că a pregătit o Ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite, informează Mediafax.

"Am pregătit un proiect de ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite. Vom putea face contestație în anulare, iar instanța în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovați vor plăti", a declarat ministrul Justiției, la România TV, conform sursei citate.

Ministrul urmează să îi prezinte lunipremierului Viorica Dăncilă o analiză privind consecințele Legii recursului compensatoriu, precum și propuneri de îmbunătățire a situației.

"Ordonanța de urgență este pregătită. Nu decid eu momentul când o dăm. Eu propun soluția. Am făcut draftul de ordonanță, iar premierul Viorica Dăncilă va decide. Eu cred că trebuie în cel mai scurt timp posibil", a anunțat Tudorel Toader.

Tudorel Toader a spus că cel mai probabil varianta ordonanței va fi aleasă și în cazul dosarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI, dar în acest caz așteaptă motivarea Curții Constituționale.

"A mai declarat Curtea neconstituțională și constituirea sau încheierea acelor protocoale. Așteptăm motivarea deciziei Curții, vedem dezlegarea pe care o vor da judecătorii constituționali și în funcție de care, probabil, vom proceda în aceeași măsură să le dăm posibilitatea juridică legală să verifice dosarul, să fie contestat, să verifice dacă urmărirea penală a fost făcută pe probele legale din Codul de Procedura Penală sau a fost făcută pe lângă procedura penală, pe bază de protocoale și de către organe judiciare care nu sunt abilitate în urmărirea penală", a precizat ministrul.