Ministrul Justiției a declarat luni dimineață că amnistia și grațierea reprezintă ultima soluție de îndreptare a unor abuzuri, dar că există și alte metode legislative.

”Dacă există alte soluții legislative, evident, de îndreptare a abuzurilor comise, evident și normal s-a exprimat acordul cu respectivele soluții. Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia, grațierea să fie ultima soluție de îndreptare a respectivelor abuzuri”, a declarat ministrul Tudorel Toader, venit la primele ore ale dimineții la Ministerul Justiției.

Toader a participat duminică la ședința Consiliului Național al PSD, unde Liviu Dragnea a avut un discurs halucinant, în care a vorbit pentru prima dată deschis despre dorința sa de a se da o OUG privind amnistia și grațierea. 

Ministrul Justiției a mai declarat că se lucrează la ”un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea codului penal și codului de procedură penală în acord cu deciziile CCR și pentru transpunerea celor două directive: confiscarea extinsă la codul penal și consolidrarea prezumției de nevinovăție la procedură penală. Mă voi consulta cu doamna prim-ministru, nu vom propune două ordonanțe de urgență, ci una singură”.