Decretul de revocare a șefei DNA a fost publicat luni în Monitorul Oficial, iar ministrul Justiției nu a stat pe gânduri și a și anunțat că pe 30 iulie va propune un nou șef la DNA.

„Ministerul Justiției organizează, în perioada 9 - 30 iulie 2018, la sediul său din București, (...) selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. Selecția se desfășoară în condițiile prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În perioada 25 - 27 iulie candidații selectați vor susține interviurile cu ministrul Justiției, iar propunerea pentru șefia DNA va fi anunțată pe 30 iulie.

„Propunerea/ propunerile ministrului Justiției va fi/ vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui României în vederea numirii în funcția de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcție de numărul procurorilor înscriși”, se menționează în anunț. 

Laura Codruța Kovesi a fost revocată luni din funcție printr-un decret al președintelui României, în urma unei decii controversate dată de Curtea Constituțională.