Decretul de revocare a șefei DNA a fost publicat luni în Monitorul Oficial, iar ministrul Justiției nu a stat pe gânduri și a și anunțat că pe 30 iulie va propune un nou șef la DNA.

„Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 9 - 30 iulie 2018, la sediul său din Bucureşti, (...) selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Selecţia se desfăşoară în condiţiile prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În perioada 25 - 27 iulie candidaţii selectaţi vor susţine interviurile cu ministrul Justiţiei, iar propunerea pentru șefia DNA va fi anunțată pe 30 iulie.

„Propunerea/ propunerile ministrului Justiţiei va fi/ vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi”, se menţionează în anunţ. 

Laura Codruța Kovesi a fost revocată luni din funcție printr-un decret al președintelui României, în urma unei decii controversate dată de Curtea Constituțională.