Finalul dezbaterilor de la Consiliul Superior al Magistraturii l-a avut tot pe Tudorel Toader în prim-plan. Acesta a dezvăluit planul de a o scoate pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA, indiferent de ce va decide președintele Iohannis.

„Indiferent ce va decide CSM, ce va decide președintele, ce va decide Curtea Constituțională dacă va fi sesizată pe conflict, dezbaterea va continua privind managementul DNA”, a spus Tudorel Toader la finalul dezbaterii din secția de procurori a CSM.

Practic, ministrul Justiției anunță, indirect, că va fi sesizată Curtea Constituțională pe motiv de conflict între autorități, în cazul în care Klaus Iohannis o va menține în funcție pe Laura Codruța Kovesi, după ce CSM a dat aviz negativ cererii lui Toader.

Cu alte cuvinte, Toader speră ca judecătorii CCR să constate că președintele României este obligat să o revoce pe Kovesi, la cererea ministrului Justiției, și nu poate refuza cererea.

Toader nu a dezvoltat subiectul, dar este interesant ce rol ar mai avea Consiliul Superior al Magistraturii într-o astfel de ipoteză, ce rost ar mai avea avizul pozitiv sau negativ, fie el și consultativ, dat de Secția pentru procurori a CSM.