Ministrul Justiției a reamintit ce s-a petrecut în ultima perioadă în raporturile dintre Inspecția Judiciară și CSM.

"Pe 23 august am spus că sunt trei variante. Varianta de a rămâne la CSM consolidând independența, autoritatea Inspecției Judiciare, o variantă de a o aduce la Ministerul Justiției și a treia variantă - de a dobândi statut de autoritate autonomă independentă pe baza unei legi proprii de organizare, de funcționare. Faptul de a rămâne Inspecția Judiciară la CSM e cel mai puțin probabil, dat fiind că, dincolo de enunțurile făcute de pe 23 august, am văzut cu toții ce s-a petrecut în ultima perioadă în raporturile dintre Inspecția Judiciară și CSM, Inspecția Judiciară și entitățile pe care le controlează. Adică nu e numai o disfuncționalitate de principiu, e una concretă a modului în care se poziționează unele față de celelalte", a declarat duminică, la Iași, ministrul Toader, relatează Agerpres.

Referitor la vizita ambasadorului Germaniei Cord Meier-Klodt, Tudorel Toader a spus că nu a avut niciun efect asupra opțiunilor sale sau pe cele ale Ministerului Justiției.

"Cu ambasadorul Germaniei am vorbit, sigur, și despre legile Justiției, dar cel mai mult despre MCV. I-am spus următorul lucru: avem cele 12 recomandări, unele vizează modificări de lege, da. Și atunci, dacă mâine se ridică MCV eu renunț la orice modificare a legislației în situația în care dânsul apreciază că actualele reglementări sunt perfecte. Categoric nu sunt perfecte pentru că vedem cu toții ce se întâmplă. Categoric nu sunt perfecte pentru că în cele 12 recomandări, repet, multe vizează modificare de legislație", a explicat Toader.