Ministrul Justiției a avut, joi, o întâlnire cu premierul Vasilica Viorica Dăncilă înainte de ședința de guvern. Subiectul discuției este posibila propunere de revocare din funcție a șefei DNA. Anunțul va fi făcut de Toader în cursul zilei de astăzi.

UPDATE Ministrul Justiției va susține la ora 18 o „informare de presă” în legătură cu decizia sa privind posibila revocare a Laurei Codruța Kovesi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a confirmat discuția dintre premier și ministrul Justiției, dar nu a oferit amănunte. Acesta a mai precizat că în timpul ședinței de guvern nu a fost abordat acest subiect.

***** Știrea inițială

„Cred că nu trebuie să avem o discuție prin telefon, îl aștept pe domnul ministru Toader și mâine vom avea o discuție. În funcție de cele discutate, vă dați seama că nu pot să mă antepronunț. Domnul ministru Tudorel Toader va vorbi de argumentele pe care le-a luat în calcul. Dar îi voi solicita să aibă o declarație în ceea ce privește decizia dumnealui, după ce vom avea o discuție în prealabil”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă va lua o decizie mâine în ceea ce privește situația din DNA.

Tudorel Toader a fost chemat de premier să revină mai devreme din Japonia, acolo unde a participat la o conferință despre „regenerarea urbană”. Inițial, Toader trebuia să se întoarcă în țară vineri.

Scandalul din jurul DNA a izbucnit la televiziunile controlate de Dan Voiculescu și de Sebastian Ghiță, care au prezentat acuzații de falsificare de probe în dosarul lui Sebastian Ghiță.

În replică, Laura Codruța Kovesi a susținut miercuri seara o lungă conferință de presă în care a precizat ferm că procurorii nu falsifică probe, iar atacul este din partea inculpaților și condamnaților, nu din partea cetățenilor cinstiți.