Ministrul Justiției își va încheia mai devreme deplasarea la Tokyo după ce preierul Viorica Dăncilă i-a cerut să revină mai repede în țară pe fondul scandalului dintre politicieni, Antena 3 și RTV pe deo o parte și DNA de cealaltă parte.

„Joi voi participa la şedinţa de Guvern”, a transmis, pentru agenţia de presă Mediafax, ministrul Justiţiei, în condițiile în care conferinţa de la Tokyo este programată să se încheie pe 17 februarie.

Tudorel Toader a mai preciat că nu există la Ministerul Justiţiei nicio invitaţie primită de la Palatul Cotroceni, în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis ar fi dorit o întrevedere cu ministrul.

Luni, Tudorel Toader a afirmat că nu mai este necesară o investigație a Inspecției Judiciare în scandalul dintre Antena 3 (controlată de Dan Voiculescu), RTV (controlată de Sebastian Ghiță) și DNA, acuzată că i-ar fi cerut fostului deputat Vlad Cosma să depună probe împotriva lui Ghiță în anumite condiții.

Ministrul Toader a declarat că nu are rost să sesizeze Inspecţia Judiciară, „pentru că, dacă am sesiza, mi-ar prelungi cu mult, ar trebui să aşteptăm rezultatele”.

„Dacă lucrurile stau aşa este foarte bine ca românii să cunoască adevărata faţă a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală. Ca românii să vadă modul în care se respectă sau ceea ce Constituţia spune, prezumţia de nevinovăţie”, a afirmat Tudorel Toader.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că îi va cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să se întoarcă mai repede în ţară, pentru a se lămuri informaţiile recent apărute în spaţiul public legate de DNA.