Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui angajat din cadrul Penitenciarului Spital București Rahova, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Procurorii DNA îl acuză pe Bulearcă Adrian Antonio că în perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i remite sumele de 10.000 euro și 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere.

La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile și un plic conținând o substanță albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Pe 19 ianuarie, acesta urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.