Tribunalul Galați a admis solicitarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) privind valorificarea anticipată a unui Lamborghini Aventador.

Mașina a fost confiscată într-un dosar care vizează constituirea de grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Agenția a fost desemnată custode al autoturismului de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați și a inițiat demersuri similare, formulând cereri adresate, după caz, procurorului sau instanței, în vederea încuviințării valorificării cu privire la toate bunurile mobile aflate în administrare (valoare estimată de aproximativ 2.500.000 euro).

În contextul promovării unei strategii integrate privind recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni, ANABI propune flexibilizarea mecanismului care să permită valorificarea anticipată a bunurilor sechestrate. 

În ultimele zile, Agenția înregistrează o creștere a numărului de cauze în care este sesizată de către procurori și instanțele de judecată în vederea administrării și valorificării bunurilor indisponibilizare în procese penale.

Astfel, urmează a fi valorificate prin licitații publice și o Skoda Octavia, un BMW 218D, un model BMW 216D, un autoturism Volkswagen Passat, un alt BMW 540D Xdrive, precum și 10.608 litri motorina.