Comisia de Etică și Deontologie Profesională a universității a verificat „fiecare paragraf” din cele 4.700 de rânduri reclamate ca fiind plagiate în teza de doctorat a Codruța Kovesi și a stabilit că mai puțin de 5% sunt suspecte de plagiat.

Într-un comunicat de presă de joi, comisia precizează că „a consultat toate documentele puse la dispoziție de către autorii sesizării și de către persoana vizată”.

Comisia de Etică și Deontologie Profesională a universității susține că „a constatat că nu s-au întrunit condițiile de a forma o comisie de specialiști, care ar putea să analizeze, în raport cu sesizarea, teza de doctorat”, astfel că a fost analizat modul de redactare a tezei de doctorat a șefei DNA.

„În urma acestui demers, Comisia de Etică și Deontologie Profesională din UVT a constatat că 564 de rânduri din cele 4.705 rânduri sesizate, sunt similare cu alte surse. Având în vedere că teza de doctorat suspusă analizei are 11.512 rânduri, cele 564 de rânduri, găsite ca fiind similare (...) cu alte surse, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 %”, concluzionează Universitatea de Vest din Timișoara în comunicatul semnat de președintele Comisiei de Etică și Deontologie Profesională, conferențiarul universitar doctor Corina Ilin.

Aceeași comisie precizează în comunicat că, „în absența unui raport a unei comisii de specialitate, Comisia de Etică și Deontologie Profesională din UVT își asumă în acest moment gradul de similaritate verificat de membrii ei”.

"Sesizarea este nefondată pentru 4141 de rânduri din cele 4705 rânduri sesizate și parțial fondată pentru restul", se mai arată în comunicat.