Înalta Curte de Casație discută o cerere de redeschidere a unei anchete penale ce îl are drept subiect pe actualul vicepremier Paul Stănescu. Acesta spune că nu va ezita să demisioneze în cazul în care va fi pus sub acuzare în acest dosar.

Dosarul în care apare numele lui Paul Stănescu are ca obiect deturnarea de fonduri de la Consiliul Judeţean Olt și se află pe masa judecătorilor după ce a fost depusă o cerere de redeschidere a anchetei.

„În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu ştiu care e cauza (...) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine (...). Eu cred ca totul a fost legal”, a declarat Paul Stănescu la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia judecătorilor a fost de amânare a cauzei ce privește redeschiderea anchetei.