Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Silviu-Cristinel, a fost reținut de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore începând cu 4 aprilie 2022, a lui Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Silviu-Cristinel Crețu va fi prezentat în cursul zilei de astăzi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La începutul lunii decembrie 2020, Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16 - 29 martie 2022, Crețu, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, „i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava”, potrivit DNA.

În acest context, la 4 aprilie 2022, Crețu ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava.