Lazăr Iordache, vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, a fost reținut de DNA pentru dare de mită și cumpărare de influență. Acesta ar fi oferit unui șef din Ministerul Sănătății 5% din valoarea unor proiecte pentru două spitale.

UPDATE Vicepreședintelui Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale Lazăr Iordache a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Ministerul Sănătății a emis un comunicat în urma reținerii numărului doi din Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Ministerul precizează că „persoana cu funcție de conducere” din cadrul instituției este denunțătorul din acest caz.

Procurorii anticorupție cer arestarea preventivă a vicepreședintelui Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), pe care îl acuză de dare de mită și cumpărare de influență.

Conform procurorilor, „în perioada aprilie – iunie 2016, Lazăr Iordache i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procent de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătății pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale)”.

Procurorii mai spun că pe 28 aprilie i-a remis suma de 126.000 lei  funcționarului din Ministerul Sănătății privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

„Sumele de bani promise și remise de Lazăr Iordache proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale”, mai precizează procurorii.

DNA nu a făcut, până în acest moment, niciun comentariu legat de identitatea și calitatea procesuală a funcționarului din cadrul Ministerului Sănătății.