Aurelian Bădulescu a fost citat în calitate de martor pentru a fi audiat de procurorii militari în legătură cu violențele ce au avut loc pe 10 august, în timpul protestelor din Piața Victoriei.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu s-a prezentat și cu o serie de documente legate de autorizarea protestului ce s-a soldat cu peste 450 de răniți în urma evacuării în forță a Pieței Victoriei.

Viceprimarul nu a dorit să facă vreun comentariu înainte de a intra în birourile procurorilor.

Ulterior, la ieșire, Bădulescu a declarat că el s-a ocupat de RATB, și că și-a luat informațiile de pe Facebook.

„Nu am fost în niciun centru de comandă. Din păcate, trebuie să înțelegeți că nu a existat un centru de comandă, a existat o încăpere unde reprezentantul Prefecturii împreună cu reprezentantul administrației publice din acea zi, resectiv subsemnatul, care avea delegate atribuțiunile primarului, a trebuit să luăm măsuri care prevedeau modul de administrare al orașului în situații de criză. Având în vedere datele și informațiile care existau la acea dată și anume faptul că urmau să existe violențe, date pe care le aveam din exploatarea surselor deschise, din mesajele subliminale pe care le trimiteau pe conturile de Facebook agitatorii și inițiatorii acestui miting neautorizat, am luat măsurile care se dispuneau. Ceea ce se induce în media și în mediul public, că exista un centru de comandă, nu știu ce, este o chestiune speculativă și cred că deja depășim o numită limită a normalității. Nu a fost nicio conspirație, nu a fost nimeni în altă parte decât acolo unde trebuia să fie”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Acesta a spus că evenimentele din Piața Victoriei au fost violențe „de tip Belfast”.

Întrebat de unde și-a luat informațiile despre ceea ce se întâmplă în Piața Victoriei, Bădulescu a spus că de unde și-au luat și jurnaliștii: de pe Facebook.

Amintim că în această săptămână a fost audiat și prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, care a declarat că a respectat legea.

În același dosar, procurorii au dispus o expertiză fizico-chimică a gazelor lacrimogene cu care au fost intoxicați protestatarii de către jandarmi. În acest dosar, numărul plângerilor a ajuns la 705.