Fostul deputat PSD a fost denunțat de omul de afaceri Ioan Niculae, care a și fost condamnat pentru corupție. Hrebenciuc ar fi făcut declarații mincinoase în timpul procesului ce viza finanțarea nelegală a campaniei prezidențiale a lui Mircea Geoană.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 după ce a fost denunțat de omul de afaceri Ioan Niculae.

Patronul InterAgro l-a acuzat pe Viorel Hrebenciuc că a mințit în timpul procesului în care Niculae a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru finanțarea nelegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoană.

În calitate de martor, Hrebenciuc declara în martie 2015, la Curtea de Apel București, că de finanțarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană și apropiații acestuia, Ionuț Costea și Ion Bazac.

„În acest context, Geoană m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga să contribuie la finanțarea campaniei. Nu a vrut să discute cu Costea. S-a întâlnit cu Niculae, l-a rugat în numele lui Geoană și să plătească niște sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat că între Interagro și INSOMAR s-a încheiat un contract privind situația construcțiilor în România. Plata s-a făcut pentru sondajele de opinie ale lui Geoană”, declara atunci Hrebenciuc.

Fostul deputat a mai spus că Mircea Geoană l-a trimis la Ioan Niculae pentru a discuta despre finanțarea campaniei electorale.

„Nu pot preciza dacă Geoană m-a trimis la Niculae pentru o finanțare legală sau nelegală. În principiu era legală. Niculae a vrut să facă plata prin bancă. Eu discutam cu alți finanțatori doar când eram trimis”, a spus Viorel Hrebenciuc judecătorilor.