Joi va fi ascultată Elena Rădescu, cea care a condus echipa de control a Inspecției Judiciare. Rădescu e cea care a denunțat presiuni ale conducerii IJ asupra echipei de control ce verifica activitatea procurorilor anticorupție.

Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru procurori are pe ordinea de zi de joi „Raportul Inspecției Judiciare numărul 5115/IJ/982/DIP/2017 având ca obiect eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi și regulamente, de către conducerea structurii centrale a Direcției Naționale Anticorupție, precum și respectarea normelor procedurale și regulamentelor de către procurorii și personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului vizat„.

Inițial, Elena Rădescu urma să se prezinte în fața Secției pe 16 octombrie, însă aceasta a cerut să își susțină punctul de vedere la o dată mai recentă, motivând că este plecată din țară.

Raportul privind rezultatele controlului managerial desfășurat la Direcția Națională Anticorupție a fost trimis către Consiliul Superior al Magistraturii pe 5 octombrie.

Pe 17 iulie, Inspecția Judiciară a început controlul la DNA privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor de către conducerea Direcției, verificare ce urma a fi efectuată la cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Concluziile raportului sunt favorabile DNA și a șefei instituției, Laura Coddruța Kovesi. Însă au existat disensiuni chiar în rândul inspectorilor. O parte a acuzat presiuni ale DNA asupra inspectorilor, iar cealaltă parte a acuzat presiuni chiar din partea conducerii Inspecției Judiciare.