”Această decizie reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justiție în scopul evitării investigației penale”, a comentat ambasadorul SUA la București decizia CEDO în cazul Kovesi.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a emis o decizie care subliniază din nou importanța deosebită a statului de drept într-o democrație, a declarat ambasadorul american în România Adrian Zuckerman, reamintind că ”fără posibilitatea de a apela la o justiție liberă și independentă nu există libertate sau proces democratic”.

CEDO a decis că ”Laura Codruța Kövesi a fost înlăturată pe nedrept de la conducerea DNA. Președintele Klaus Iohannis a salutat această decizie. Suntem de acord cu președintele Iohannis că drepturile fundamentale ale doamnei Kövesi au fost încălcate și că accesul liber la justiție și libertatea de expresie sunt valori esențiale într-o societate democratică”.

”Această decizie reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justiție în scopul evitării investigației penale. Statele Unite vor sprijini întotdeauna principiile democratice, drepturile fundamentale și statul de drept”, a mai precizat ambasadorul american, amintind că Laura Codruța Kovesi a câștigat titlul ”Femeia Curajoasă a anului 2014” acordat de Ambasada SUA. 







Iohannis: Decizia CEDO în cazul Kovesi arată că trebuie gândită o reformă la nivel constituțional

Mai mult pe EurActiv »