Apel la candidaturi pentru ediția a 7-a a programului Lideri pentru Justiție. 20 de tineri juriști cu potențial de lider și motivați să se implice vor fi selectați într-un program deschis tinerilor profesioniști în domeniu.

Vrei sa devii lider în profesia ta? Vrei să-i inspiri pe cei din jur?  Vrei să aduci o schimbare? Vrei să faci parte dintr-o comunitate de peste 100 de tineri juriști cu aceleași valori?

Te poți înscrie până pe 18 octombrie în programul dedicat tinerilor profesioniști din justiție. Aceștia se pot afla în primii 5 ani de carieră juridică: avocați, judecători, procurori, grefieri, notari, mediatori, ofițeri de poliție, juriști în ONG sau companii, asistenți universitari, etc., pot fi studenți la drept în ultimul an de studiu sau masteranzi.

Motivul? „Societatea în ansamblul ei are nevoie ca un număr cât mai mare de modele și bune practici din interiorul sistemului să iasă la suprafață pentru schimbarea imaginii justiției din România. În ultimii ani de zile, justiția a devenit nu doar unul dintre cele mai vizibile domenii în mass-media ci și acea sferă care, prin curaj și determinare, a crescut la peste 50% în sondajele de încredere a populației”, punctează un comunicat al Fundației Konrad-Adenauer.  

Lideri pentru Justiție 2016 va îngloba șase sesiuni de training, o întâlnire anuală a absolvenților, întâlniri cu profesioniști din domeniul juridic, implementarea unui proiect de grup și o vizită de studiu la Berlin.


Dosarul de candidatură în limba româna trebuie să conțină un CV, o scrisoare de motivație de o pagină și un eseu de maxim 2 pagini  o schimbare pe care ai dori sã o  aduci sistemului de justiție din Romania: identifică o problemă, alege o schimbare și descrie ce ar presupune și cum ar trebui sa arate sistemul/societatea după implementarea acesteia.

Termenul limita de trimitere a candidaturilor este 18 octombrie, ora 23:59.

Toate costurile legate de program, cu excepția transportului în România, vor fi  acoperite de către Fundația Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est (www.kas.de/leadership).

Pentru mai multe detalii vizitați pagina www.kas.de/leadership, canalul de Youtube www.youtube.com/LeadersJ și pagina de Facebook www.facebook.com/leadersforjustice

„Lideri pentru Justiție” este singurul program de leadership din România dedicat unei bresle profesionale iar cei 110 absolvenți, din cele 6 ediții anterioare, au trecut printr-un proces unic de formare și transformare.

Întorși în birouri, în sălile de judecată, în mediul ONG sau cel academic, absolvenții noștri au generat în jurul lor schimbări de comportamente, obiceiuri sau procese interne birocratice, și-au sprijinit colegii și au evoluat în cariera profesională. 

„Toate aceste lucruri nu se văd cu ochiul liber însă adunate dau o altă perspectivă asupra justiției din România – un loc în care oamenii tineri refuză să se adapteze la vechile cutume și pun umărul la construcția unui sistem funcțional, independent și eficient în care cetățenii se pot încrede”, transmit reprezentanții Fundației Konrad Adenauer .