Liviu Dragnea va participa pe 9 mai la mitingul PSD de la Iași, a declarat, pentru Mediafax, secretarul general al partidului Codrin Ștefănescu. La aceeași dată va avea loc Summitul UE de la Sibiu găzduit de președintele Klaus Iohannis.

Mai multe organizații județene PSD au solicitat oportunitatea de a găzdui un miting cu ocazia Zilei Europei, pe 9 mai, a explicat, pentru Mediafax, Codrin Ștefănescu. El a mai spus că reprezentanții PSD plănuiesc să se deplaseze în circumscripțiile electorale ale candidaților partidului la europarlamentare, la Iași având circumscripția electorală Tudor Ciuhodaru.

El a mai afirmat că mitingul de la Iași "nu are nicio legătură" cu Summitul UE de la Sibiu, care are loc în aceeași zi. Ștefănescu a spus că nu cunoaște programul premierul Viorica Dăncilă în acea perioadă.

Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, care este și liderul filialei ieșene a PSD, a declarat joi, pentru Agerpres, că a depus la Primăria Iași o cerere de autorizare pentru a sărbători pe 9 mai, de la ora 16:00, Ziua Europei.

"Pe 9 mai vrem să organizăm la Iași un festival pentru sărbătorirea Zilei Europei. Avem două locații: Piața Unirii și Palatul Culturii. Nu știu pentru care dintre ele ne va da autorizația Primăria. Am invitat absolut toți ieșenii, toți liderii naționali, parlamentarii și europarlamentarii. Vrem să sărbătorim Ziua Europei, așa cum se face în toată Europa, cu un concert, cu mai multe formații, vor veni și cei de la Cenaclul Flacăra, Columna", a declarat Maricel Popa.