Grupurile de experți din Federația Rusă și Statele Unite nu intenționează să semneze niciun document în urma consultărilor de la Riad, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de TASS.
Statele europene de la Marea Neagră urmăresc cu nervozitate negocierile de pace SUA-Rusia cu privire la Ucraina, care continuă în Arabia Saudită, temându-se de un posibil acord care i-ar reda Moscovei influența pe care o avea asupra zonei maritime.
Rusia a declarat sâmbătă că se așteaptă la „anumite progrese” în problema ucraineană în timpul negocierilor programate luni în Arabia Saudită cu americanii, unul dintre cei doi negociatori trimiși de Putin spunând că vrea să discute „combativ”.
Deși președintele rus Vladimir Putin a fost de acord cu o „încetare limitată a focului”, atacurile Moscovei asupra Kievului au continuat în ultimele zile, notează „Euronews” (Italia).
Kremlinul a refuzat să se angajeze într-un acord de încetare a focului pe 30 de zile în războiul din Ucraina, afirmând că, mai întâi, Putin va trebui să fie informat de americani, ca să poată vedea dacă propunerea este acceptabilă pentru Rusia.
Unul dintre principalii consilieri ai președintelui ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că tratativele cu SUA din Arabia Saudită, menite să pună capăt războiului cu Rusia, au început „deosebit de constructiv”, scrie „Newsweek” (SUA).
Trump îl numește pe Zelenski dictator, dar nu s-a referit niciodată astfel la Bin Salman, liderul unui regim sângeros, constată Guga Chacra, editorialist new yorkez al publicației braziliene „O Globo”.
În urma discuțiilor, înalți oficiali ruși și americani au declarat că „au numit echipe la nivel înalt pentru a începe să lucreze la o soluționare a conflictului din Ucraina cât mai curând posibil”, scrie „Le Figaro” (Franța).
Kremlinul a anunțat luni că marți va avea loc o întâlnire între reprezentanții Rusiei și Statelor Unite în capitala Arabiei Saudite, Riad, la care se va discuta despre restabilirea relațiilor bilaterale și viitoarele negocieri de pace cu Ucraina.
Revoluția care a avut loc la Damasc pe 8 decembrie nu înseamnă doar răsturnarea unei dictaturi îngrozitoare. Ea înseamnă, de asemenea, o întoarcere în lumea arabă, constată „Akșam” (Turcia).
Turcia are în vedere un acord cu Arabia Saudită în domeniul apărării în valoare de 6 miliarde de dolari. Acordul include nave de război, tancuri și rachete, notează Haberler (Turcia).
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.