Entuziasmul absolut la revenirea Formulei 1 în Australia a fost de nestăvilit, iar pasionații de la Antipozi, care nu au ezitat să ocupe complet linia de start-sosire la final, au admirat cea mai autoritară prestație din cariera lui Charles Leclerc.
Rafael Nadal și-a luat revanșa după cea mai lungă finală din istoria turneului de la antipozi, de acum un deceniu, și a câștigat titlul de Grand Șlem cu numărul 21 din ilustra sa carieră.
Openul Australian s-a remarcat deseori ca fiind o competiție a rezistenței fizice. La capătul unei seri feminine dramatice (pe coordonatele locale), atât Simona Halep, cât și Sorana Cîrstea s-au recunoscut învinse, după dueluri foarte intense.
În cazul majorității competițiilor de Mare Șlem, runda inaugurală va prezenta numeric cel mai mare interes tenisistic pentru România. Doar că, Australian Open a conturat o poveste diferită în 2022, cu cinci argumente pozitive.
Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale și a deportării din Australia, transmit agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.
Viza de Australia a liderului mondial al tenisului profesionist masculin, sârbul Novak Djokovic, a fost anulată, vineri, ''din motive de sănătate și ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură''.
Simona Halep a confirmat că dorește să ajungă între primele zece tenismene ale lumii. Cu doar nouă zile trecute din noul an, obiectivul a fost îndeplinit pe jumătate.
O nouă după-amiază australiană de tenis cu reprezentare tricoloră a adus din plin dramatismul în formă pură, pe care Simona Halep l-a transformat într-un nou triumf.
Într-un debut de 2022 în care lumea tenisului se concentrează iremediabil spre poziția particulară a lui Novak Djoković, prestațiile românești au continuat cu destul succes în Australia.
Pentru al doilea sezon consecutiv al tenisului profesionist în Australia, jucătoarele din România au optat să își înceapă drumul spre Openul Australian chiar la Melbourne, în două turnee paralele.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.