Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri că autoritățile austriece au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare în Austria în contextul evoluției pandemiei de COVID-19.
22 persoane au fost rănite și 3 au murit în urma unui atentat în centrul Vienei. Unul dintre autori, simpatizant ISIS, a fost ucis, iar locuința sa percheziționată, relatează presa austriacă.
Cancelarul austriac Sebastian Kurz a avertizat luni că ar putea fi impus un al doilea lockdown, dacă va continua creșterea cazurilor de COVID-19. Angela Merkel apreciază că ne așteaptă luni foarte grele.
Cancelarul austriac Sebastian Kurz apreciază că o relocare a refugiaților din UE nu va funcționa. Declarațiile sale vin înainte de un nou pact privind migrația, pe care Comisia Europeană urmează să-l prezinte miercuri.
Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România și Austria începând cu 1 august, ora 00:00.
Autoritățile austriece au publicat o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România.
Inspecția Muncii din landul Austriei Inferioare a efectuat pe 16 iunie un control la o fermă, în urma apariției în mass-media a unor infomații privind condițiile în care muncesc mai mulți români și a sesizării Ambasadei României la Viena.
CE trimite Austria în fața Curții de Justiție a UE, considerând că legislația austriacă privind indexarea prestațiilor familiale, a creditului fiscal pentru copii și a creditelor fiscale familiale este discriminatorie și neconformă cu normele UE.
Guvernul de la Viena a luat primele măsuri de relaxare după Paștele catolic, deschizând magazinele. Acum, cancelarul anunță măsuri și mai îndrăznețe și o alianță ”a statelor inteligente” în vederea găsirii unui vaccin contra COVID-19.
Lucian Bode, ministrul transporturilor, și Karoline Edtstadler, ministrul afacerilor europene din Austria, au discutat luni despre situația îngrijitorilor sociali în contextul restricțiilor generate de pandemiade COVID-19.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.