Belarusul va face parte din scutul nuclear al Rusiei. Șeful Consiliului de Securitate al Belarusului, Aleksandr Volfovici, spune că decizia de a desfășura arme nucleare pe teritoriul țării sale e provocată de politicile adoptate de Occident.
Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat că, dacă o altă țară ar dori să se alăture unei Uniuni ruso-belaruse, ar exista "arme nucleare pentru toți", transmite Reuters.
Rusia și Belarus au semnat joi un acord vizând oficializarea amplasării unor rachete nucleare tactice rusești pe teritoriul belarus – un demers care, potrivit Moscovei, se datorează crescândelor tensiuni cu Occidentul.
Rusia va instala armele nucleare tactice pe care a anunțat în martie că vrea să le plaseze în Belarus aproape de frontiera dintre această țară și Polonia, spune ambasadorul Moscovei la Minsk, Boris Grîzlov.
Forțele Armate ruse au demarat miercuri câteva manevre în Siberia, care includ desfășurarea de rachete intercontinentale "Yars", cu capacitate nucleară, a spus Guvernul Rusiei, potrivit 20 Minutos.
Cu arme nucleare tactice desfășurate în Belarus, Kremlinul se va simți îndreptățit să reprime orice revoltă serioasă contra regimului Lukașenko, apreciază The Telegraph.
Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziției care a cerut în primăvara lui 2020 plecarea lui Aleksandr Lukașenko, a fost judecată și condamnată în absență la 15 ani de închisoare, pentru înaltă trădare.
Președintele rus, Vladimir Putin, a cerut marți guvernului său să negocieze crearea de centre de antrenament militar comune cu Belarus, vecinul său și unul din puținii aliați care susține ofensiva împotriva Ucrainei.
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că România sprijină "lupta neobosită" a belarușilor pentru democrație și libertate și condamnă "procesul-spectacol" din Belarus împotriva Svetlanei Tihanovskaia.
Aceasta este prima deplasare oficială a președintelui rus la omologul și aliatul său belarus după mai bine de trei ani. Proiectul de uniune între cele două țări este din nou în discuție. Coordonarea lor militară se intensifică deja.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.