Liderii UE au discutat în a doua zi a reuniunii virtuale a Consiliului European despre apărare și securitate. În declarația finală se arată că UE trebuie să își asume o responsabilitate sporită pentru securitatea sa, în complementaritate cu NATO.
Comisia pentru transport și turism (TRAN) a Parlamentului European a votat joi un proiect de rezoluție prin care cere criterii comune pentru un turism sigur, inclusiv un certificat unic de vaccinare.
Șeful diplomației europene a recunoscut în fața miniștrilor de externe din UE că a abordat greșit vizita recentă la Moscova, au precizat surse diplomatice pentru EURACTIV. CE nu a confirmat, spunând că a existat o largă susținere pentru Borrell.
Miniștrii de externe din UE au ajuns luni la ”un acord de principiu” în vederea adoptării de sancțiuni împotriva mai multor oficiali ruși de rang înalt.
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa luni, 22 februarie 2021, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, care va avea loc la Bruxelles.
România este vizată de trei proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor în domeniul stabilității financiare, respectiv cel al energiei și climei, a anunțat joi Comisia Europeană.
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut, într-o dezbatere în PE, că s-au făcut greșeli în strategia de vaccinare a UE. Eurodeputații au pledat pentru solidaritate la nivel european și mondial.
Miniștrii europeni de externe au decis să-l trimită pe șeful diplomației europene, Josep Borrell, la Moscova, la începutul lunii februarie, pentru a discuta despre arestarea lui Aleksei Navalnîi, dar și despre relațiile UE-Rusia.
După întâlnirea avută la Chișinău cu președintele Klaus Iohannis și vizita oficială efectuată ulterior la Kiev, președintele moldovean Maia Sandu a mers la Bruxelles.
Bugetul multianual al UE, relația cu Marea Britanie și distribuția echitabilă a vaccinului împotriva COVID-19 sunt câteve dintre temele importante aflate pe agenda plenului Parlamentului European de săptămâna aceasta.
Președintele Klaus Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, salută, într-un mesaj pe Twitter, acordul cu privire la obiectivul climatic 2030 și spune că România s-a asigurat ca interesele sale să fie acoperite.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.