Șansele Bulgariei de a adera la zona euro la 1 ianuarie 2024 sunt tot mai mici, după ce devine din ce în ce mai clar că Parlamentul de la Sofia nu va reuși să adopte trei importante proiecte de lege în acest scop.
Bulgaria și Turcia discută problema livrărilor de gaze către Macedonia de Nord, România și Moldova prin hub-ul de gaze propus de Rusia în Turcia, relatează Agenția Anatolia, citată de Interfax.
Ambiția Bulgariei și României de a adera la Schengen în octombrie anul acesta pare tot mai puțin probabilă. Austria și Olanda, care se opun extinderii zonei, își concentrează eforturile mai degrabă pe reformarea acesteia, nu pe extindere.
Austria va face lobby la Uniunea Europeană pentru ca Bulgaria să primească asistență în valoare de două miliarde de euro, destinată întăririi securității la frontiera cu Turcia, a anunțat luni cancelarul austriac Karl Nehammer.
Cancelarul austriac Nehammer și ministrul de interne efectuează luni o vizită la granița bulgaro-turcă. Sofia are nevoie "de un sprijin rapid și serios la protejarea frontierei exterioare spre Turcia", consideră cancelarul austriac.
Guvernul interimar și-a acordat un calificativ foarte bun legat de activitatea prestată, și-a atribuit o serie de succese și a recunoscut doar un succes parțial - neadmiterea Bulgariei în Schengen.
Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a exacerbat relațiile internaționale în Europa și în lume. Bulgaria nu este direct implicată în conflictul militar, dar nu totul este calm pe frontul liniștit al războiului, relatează Sega.
În Bulgaria, există un contrast izbitor între nivelurile de corupție și condamnările împotriva înalților funcționari. Aceasta este una dintre concluziile din raportul organizației GRECO către Consiliul Europei, scrie Mediapool.
Președintele Klaus Iohannis și omologul bulgar, Rumen Radev, au discutat joi despre modalitățile de depășire a blocajului înregistrat la Consiliul Justiție și Afaceri Interne din decembrie anul trecut.
Deși Bulgaria și Ungaria sunt singurele țări NATO și UE care refuză oficial să trimită ajutor militar Ucrainei, Sofia a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de arme pentru țara devastată de ocupația rusă.
Bulgaria a demarat o campanie națională de combatere a migrației ilegale, a declarat ministrul bulgar de interne Ivan Demerdjiev, adăugând că această campanie a fost planificată cu mult timp în urmă.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.