Conform Mediapool, Hristo Hristev, un lector în dreptul Uniunii Europene la Facultatea de Drept a Universității „Sf. Kliment Ohridski” din Sofia, afirmă că activitatea Parchetului European în Bulgaria este sabotată.
Din cauza prețurilor ridicate la produsele alimentare în Bulgaria, ministrul interimar al economiei și industriei, Nikola Stoianov, a ordonat atașaților comerciali ai țării din străinătate să colecteze date privind prețurile din alte țări.
Procuratura de pe lângă Înalta Curte de Casație din Sofia a solicitat Departamentului de Justiție al SUA informații cu privire la motivele pentru care au fost impuse cele mai recente sancțiuni conform Legii Magnitsky, relatează Mediapool.
Reprezentanța bulgară a Parchetului European se confruntă cu probleme serioase, iar plecarea în masă a procurorilor delegați, a grefierilor și a procurorilor asistenți ridică semne de întrebare cu privire la modul în care este gestionată instituția.
Bulgaria a boicotat integral sancțiunile Uniunii Europene împotriva cetățenilor ruși și companiilor, impuse în mai multe etape după anexarea Crimeei în 2014 și după invazia rusă în Ucraina, în februarie 2022.
Bulgaria pare a fi serios îngrijorată că România va intra singură în spațiul Schengen și va consolida controalele la frontieră dintre cele două țări, în loc să le elimine.
“Războiul din Ucraina va continua mult timp, iar acest lucru creează riscuri serioase pentru Bulgaria", a declarat pentru BNT fostul premier bulgar Ivan Kostov.
Sofia a organizat o conferință privind securitatea la frontierele externe ale UE, la care a participat și Lucian Bode. În același timp, președinta Ungariei a vizitat Bulgaria pentru a discuta cu omologul bulgar despre migrația ilegală și Schengen.
Aproximativ fiecare al zecelea bulgar - 11,9%, nu numai că intenționează să emigreze în străinătate, dar a luat deja o astfel de decizie și este foarte probabil să o pună în practică foarte curând. Cei cu studii, în schimb, nu prea ar mai emigra.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.