Președintele Klaus Iohannis a depus vineri o coroană de flori în fața Clubului Colectiv, în memoria victimelor incendiului de acum cinci ani. Totodată, el a promulgat legea privind plata tratamentului în străinătate pentru răniții de la Colectiv.
Tatăl unuia dintre tinerii morți în incendiul din clubul Colectiv, Eugen Iancu, vorbește de bilanțul ”zero” al autorităților în privința măsurilor luate pentru a preveni un alt eveniment tragic.
Ales primar al Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone este așteptat miercuri la Curtea de Apel București pentru a participa la dezbaterile în dosarul Colectiv în care a fost condamnat în primă instanță la opt ani și 6 luni închisoare.
Cristian Popescu Piedone câștigă alegerile pentru Primăria Sectorului 5, deși tragedia Colectiv nu e departe. Și alți politicieni cu probleme au fost votați la localele de duminică.
Magistrații Tribunalului București au amânat pentru luni, 16 decembrie, pronunțarea în dosarul Colectiv. La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru inculpații din dosar.
Procurorul general interimar a afirmat luni că Inspectoratul pentru Situații de Urgență era obligat să pună la dispoziția anchetatorilor înregistrarea publicată recent de Libertatea cu primul echipaj al ISU care a ajuns la clubul Colectiv.
Președintele Klaus Iohannis a depus miercuri o coroană de flori la Colectiv în memoria celor 64 de tineri care și-au pierdut viața în tragedia din 30 noiembrie 2015. Seara, pe ploaie, câteva mii de persoane s-au adunat în Piața Bucur.
Colonelul Cristian Radu, prim-adjunct al IGSU, susține că imaginile de la incendiul de la Clubul Colectiv nu au fost date organelor abilitate deoarece nu au fost cerute. Parchetul General anunță că procurorii nu au știut de aceste imagini.
Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede declararea datei de 30 octombrie ca "Ziua pacientului cu arsuri", zi în care este comemorată tragedia de la Colectiv.
Ambasadorul SUA la Bucureșt a declarat miercuri că nu s-ar fi așteptat ca lupta anticorupție să fie slăbită, așa cum s-a întâmplat recent, și că va exista un risc și mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.