Ministerul Apărării anunță că miercuri, în jurul orei 20.45, sistemul de supraveghere radar al armatei a indicat o țintă aeriană în proximitatea frontierei dintre România și Ucraina, în zona Brațului Chilia, în apropierea localității Chilia Veche.
Arhiepiscopul Tomisului susține că a sfinți autoturismele reprezintă un obicei creștinesc, în cartea de slujbe a preoților existând, conform acestuia, rugăciuni pentru sfințirea obiectelor, potrivit News.ro.
Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, de lângă Portul Constanța, este asociată cu operațiunile NATO din 1999. Este acum pregătită să schimbe balanța puterii în teatrul Mării Negre?
Procurorii DIICOT Constanța au dispus reținerea unui inculpat, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat după ce a adus în țarp pesticide din China care sunt interzise la nivelul UE.
Puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” va pleca joi din Portul militar Constanța în Marea Mediterană pentru a se integra în gruparea navală permanentă a NATO de luptă contra minelor.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că Portul Constanța reprezintă acum cea mai eficientă alternativă de transport comercial către Marea Caspică și Orientul Îndepărtat.
Forțele Aeriene Române au anunțat că personalul aflat în serviciul de pază în cadrul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu a raportat miercuri prezența în aer a unui sistem aerian fără pilot, cel mai probabil de natură comercială.
Patru avioane Typhoon ce aparțin Forțelor Aeriene Regale Britanice - staționate la Baza Mihail Kogălniceanu din județul Constanța - ar fi participat în weekend la doborârea dronelor iraniene care au atacat Israelul.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.