Tocmai pentru că ne aflăm într-o eră dominată de logica puterii, unitatea dintre Japonia, SUA și Coreea de Sud, care împărtășesc valorile libertății și democrației, comportă o semnificație enormă și unică.
Coreea de Sud a anunțat un proiect de construire a celui mai mare centru de fabricare a cipurilor electronice din lume. Pentru a face asta, țara mizează pe o investiție privată de 300.000 de miliarde de woni, adică 230 de miliarde de dolari.
Manevrele se desfășoară timp de zece zile, în pofida amenințărilor Coreei de Nord, care a anunțat că a tras două rachete de croazieră de pe un submarin, scrie Le Monde.
Coreea de Sud și Statele Unite vor organiza, în februarie, un exercițiu de simulare care are în vedere un atac nuclear al Coreei de Nord, după cum indică planificarea anuală a Ministerului apărării naționale trimisă președintelui Yoon Suk-yeol.
Seulul și Washingtonul discută despre exerciții comune implicând mijloace nucleare americane pentru a contracara amenințările tot mai mari ale Coreei de Nord, dotată cu arma nucleară, a relatat președintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol.
Ridicarea de avioane de luptă și elicoptere de atac sud-coreene nu a rezolvat nimic: dronele nord-coreene au reușit luni să zboare timp de șapte ore în spațiul aerian sud-coreean. Președintele Yoon Suk-yeol cere să se creeze o unitate anti-drone.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că a transmis Coreei de Sud invitația de a se implica în proiectul retehnologizării Unității 1 de la Cernavodă și a instalației de detritiere, unde se va utiliza tehnologia dezvoltată la ICSI Râmnicu Vâlcea.
Coreea de Sud propune vecinului său un acord pentru hrană, energie și un ajutor pentru modernizarea infrastructurii. Acest fel de ofertă este disprețuit de mult timp de Coreea de Nord.
Suveranul Pontif a vorbit din nou despre știrile false, subliniind că „utilizarea mijloacelor de comunicare digitale, în special a rețelelor sociale, a ridicat o serie de probleme etice grave care necesită o judecată înțeleaptă.
Phenianul și Seulul au convenit să restabilească liniile de comunicație la un an de la suspendarea lor, a anunțat marți președinția sud-coreeană într-un comunicat.
În lume, au fost peste 72 de milioane de persoane infectate cu noul coronavirus în peste un an de la apariția virusului, care a provocat peste 1,6 milioane de decese, arată statisticile centralizate pe www.worldometers.info/coronavirus.
Coreea de Nord a distrus marți biroul de legătură cu Coreea de Sud din Kaesong, oraș situat în apropiere de frontiera dintre cele două țări, a anunțat Ministerul Unificării sud-coreean, citat de BBC Online.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.