Premierul Croației, Andrej Plenkovici, a declarat că nu dorește ca la noile frontiere Schengen ale Croației să fie ridicate obstacole care vor îngrădi libera circulație a persoanelor și mărfurilor între Croația și Bosnia și Herțegovina (BiH).
Croația nu va mai fi o destinație de vacanță low-cost. Introducerea monedei euro în ultima țară din Uniunea Europeană care a aderat la Zona Euro confirmă că moneda unică reprezintă o adevărată afacere pentru comercianți.
Adio kuna, moneda trecutului. La zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană, integrarea Croației este finalizată cu intrarea în zona euro, conform ilsole24ore.com.
În timp ce, potrivit Băncii Centrale Europene, prețurile în Europa și în Zona Euro vor crește în continuare, Croația va adopta moneda începând de la 1 ianuarie 2023.
Croația nu deține niciun fel de informații despre prezența unor secții de poliție chinezești ilegale pe teritoriul ei, a declarat duminică poliția într-un comunicat, reacționând la un articol CNN în care e menționată și Croația.
Președintele Croației, Zoran Milanović, crede că noile sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei nu-l vor face decât să zâmbească pe liderul rus, Vladimir Putin.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.