Rusia și-a intensificat acțiunile de sabotaj în Europa anul trecut, ca parte a unei campanii violente împotriva țintelor europene și americane de pe continent, potrivit unui nou raport al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS).
Convingerea răspândită în mare parte din Europa că guvernul lui Vladimir Putin nu reprezintă o amenințare militară directă pentru țările și societățile lor merită să fie reexaminată, scrie pentru „El Confidencial” (Spania) Nicu Popescu.
Regatul Unit, Franța, Germania și țările nordice pregătesc un plan pentru a-și asuma responsabilități mai mari în apărarea europeană, scrie Infobae (Spania).
Construirea de la zero a unei forțe nucleare de descurajare nu este o sarcină ușoară, dar odată cu distanțarea Statelor Unite de Europa, ideea a început să reapară, constată „Euronews” (Franța) sub semnătura lui Andrew Naughtie.
Mai mult de jumătate din europeni îl consideră pe președintele american Donald Trump un „inamic al Europei”, potrivit unui sondaj efectuat în cele mai mari opt țări ale UE și Danemarca, scrie ediția belgiană a ziarului „Politico”.
Inflația din zona euro a scăzut la 2,3% în februarie, inflația de bază ajungând la 2,6%, cea mai scăzută din ianuarie 2022. Franța a înregistrat rata cea mai scăzută, Ungaria cea mai mare. Moneda euro a alunecat înaintea reuniunii Fed de miercuri.
Conform unui raport publicat recent, în UE se observă de ani buni o deteriorare a statului de drept. Indicii democrației referitori la sistemul judiciar, lupta anticorupție și libertatea presei se confruntă cu provocări persistente și sistemice.
Este o cursă haotică pentru reînarmarea Europei. În ziua în care președinta Comisiei UE Ursula von der Leyen ilustrează strategia comunitară în plenul de la Strasbourg, la Paris se conturează axa așa-zisei „coaliții a voinței”, scrie „Avvenire”.
Bombardierele strategice ale forțelor aeriene ale SUA, B-52H Stratofortresses, au desfășurat o serie de exerciții în întreaga Europă, integrându-se cu partenerii NATO în mai multe misiuni de antrenament, scrie „Defence Journal” (Marea Britanie).
Exporturile de arme ale Statelor Unite către Europa au ajuns mai mult decât triple, dat fiind ajutorul acordat Ucrainei și pe măsură ce țările europene au stimulat achiziționarea de arme, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.
Unul dintre marile adevăruri ale politicii, adesea atribuit lui Harold Macmillan, prim-ministru britanic în anii 1950, este că liderii sunt adesea definiți prin răspunsul lor la evenimente aflate în afara controlului lor, scrie „La Razon” (Spania).
Președintele american a asigurat cel mai puternic stimulent pentru integrarea europeană de după finalul războiului rece, scrie Gideon Rachman în „The Financial Times” (Marea Britanie).
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.