Un studiu realizat de aproximativ douăzeci de cercetători europeni indică faptul că încălzirea globală dublează riscul ca fenomene precum Furtuna Boris să apară. Și cu o forță tot mai mare, scrie Ouest France (Franța).
În timp ce instructorii strigă comenzi, zeci de studenți care participă la un program pilot al armatei cehe, menit să stimuleze numărul de înrolări, se târăsc prin pădure purtând puști de luptă și învață poziții adecvate de tragere.
Polonia și statele baltice (Lituania, Letonia și Estonia) cer ca UE să creeze o linie de protecție a granițelor finanțată în comun la frontiera externă de est a Europei.
O expoziție nouă organizată de BIRN la Sarajevo arată cum, din era comunistă și până acum, jurnaliștii sunt spionați, li se pun microfoane și li se interceptează comunicațiile - dar și faptul că spionajul ilegal rareori a fost pedepsit.
Țările din Europa Centrală și de Est au nevoie de mai multe stimulente politice pentru a extinde producția de energie electrică din surse regenerabile pentru a îndeplini obiectivele UE, arată Centrul de Cercetare Energetică Ember, citat de dpa.
Singura țară care se opune deschis ajutorului militar acordat Ucrainei, Ungaria lui Viktor Orban, s-ar putea găsi mai puțin izolată dacă Slovacia ar schimba cursul la alegerile din septembrie, notează Sylvie Kauffmann, editorialist Le Monde.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.