Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că președintele american Joe Biden va vizita probabil Europa Centrală în februarie, dar a adăugat că nu știe ce țări din regiune ar putea vizita.
Cancelarul austriac Karl Nehammer dorește să pună capăt politicii care permite solicitanților de azil să aleagă statele membre în care să depună solicitarea de azil. În acest scop, el formează o alianță cu Serbia și Ungaria.
Bombardamentele în masă ale Rusiei asupra orașelor ucrainene reprezintă crime de război, potrivit legislației internaționale, susțin președinții Formatului București (B9). Declarația a fost semnată și de președinții Macedoniei de Nord și Muntenegru.
Dacă, la începutul lui 2022, inflația a fost menținută sub control, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este mai pesimistă pentru 2023, în noile sale previziuni publicate miercuri, 28 septembrie, scrie Le Monde.
Economia Poloniei s-a contractat peste așteptări în trimestrul doi, deși România și Ungaria s-au menținut pe poziție sub o avalanșă de probleme economice.
Bogdan Iordache lansează Underline Ventures, un fond de investiții cu capital de risc, pentru a investi în startup-urile de tehnologie din Europa Centrală și de Est aflate la început de drum, dar cu ambiții globale.
Ungaria a preluat președinția Grupului de la Vișegrad (Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia - V4) de la Polonia, la 1 iulie 2021, iar la sfârșitul acestei luni va preda ștafeta Slovaciei.
La doar câteva zile după ce Ucrainei i-a fost acordat statutul de stat candidat de către Uniunea Europeană, Inițiativa celor Trei Mări și-a reiterat angajamentul față de Kiev.
După ce în trecut slovacii mergeau să-și alimenteze mașinile în Ungaria, începând din februarie se îndreaptă spre benzinăriile poloneze, pentru a-și umple rezervoarele și canistrele cu combustibil mai ieftin.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.