La Bruxelles se duce de peste un an o luptă acerbă atât la vedere, cât și în culise - ar trebui UE să considere proiectele nucleare drept investiții verzi? În paralel, SUA și Rusia finanțează interesul în creștere pentru energia nucleară.
Subvențiile agricole continuă să fie utilizate în mod abuziv în țările din Europa Centrală și de Est, în ciuda numeroaselor încercări ale Comisiei Europene de a remedia problema, potrivit unui nou raport comandat de grupul politic al Verzilor.
UE ar trebui să pună la dispoziție mai multe fonduri pentru a permite mișcarea mai rapidă a forțelor militare în Europa, susțin miniștrii apărării din patru state est-europene, membre ale blocului comunitar și NATO.
Românii nu mai au la fel de multă încredere în partidele principale, legitimitatea alegerilor naționale și mass-media tradiționale, dar rămân optimiști cu privire la capacitatea lor de a influența și realiza schimbarea, arată un studiu recent.
Un tratat nuclear de referință ia sfârșit. Se întoarce Europa în epoca Războiului Rece? Germania și Franța încearcă să împiedice o cursă a înarmărilor și să mențină deschise canalele de dialog cu Rusia. Unitatea NATO e și ea pusă la încercare.
Plenul de la Strasbourg dezbate miercuri proiectul de rezoluție legislativă al Comisiei Europene privind regulile de înghețare a plăților UE către țările membre care pun în pericol statul de drept. Votul urmează să fie dat joi.
Un obiectiv important al Summitului Inițiativei celor 3 Mări constă în adoptarea unor proiecte majore de interconectare în domeniile energiei, transportului și digital. Și CE, prin Mecanismul pentru interconectarea Europei, pune accent pe conexiune.
SUA rămân dedicate colaborării cu cele 12 state membre ale Inițiativei celor Trei Mări pentru continuarea extinderii infrastructurii energetice, de transport și digitale, se arată într-un mesaj transmis de Donald Trump președintelui Iohannis.
Fondul European de Investiții (FEI) și UniCredit au semnat un contract de extindere a garanției InnovFin pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM), pentru a îmbunătăți accesul la finanțare a companiilor din opt țări central- și est-europene.
România, prin ministrul de externe, a anunțat un nou an-țintă pentru adoptarea monedei unice europene. Obiectivele anterioare au fost ratate fără ca cineva să-și asume responsabilitatea. Se va repeta istoria, sau leul va deveni istorie în 2022?
Necesarul de finanțare a lucrărilor de infrastructură, estimat de firma de consultanță PwC la 615 miliard de euro până în 2025, depășește posibilitățile actuale ale bugetelor naționale ale țărilor din regiune, implicit și pe cel al României.
Cehia caută aliați în România și în alte țări care au aderat recent la UE pentru a combate practica unor branduri internaționale de a vinde produse de calitate mai slabă în Europa Centrală și de Est în comparație cu produse similare din Vest.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.