Într-un interviu despre importanța participării la vot și a educației civice, profesorul Augustin Șomcutean de la liceul din Gâlgău, Sălaj, a răspuns printr-o pildă dintr-o poveste asiatică.
EURACTIV.ro l-a întrebat pe Remus Ionuț Ilieș, președintele Grupului de Acțiune Locală (GAL) Valea Someșului, de ce încurajează asocierea fermierilor și dacă este important pentru aceștia să participe la alegerile europarlamentare din 26 mai.
Care sunt motivele pentru care locuitorii unei comune ar vota la europarlamentare? Locuitorii a două localități din Ardeal ar vota, în primul rând, pentru România europeană, apoi pentru dezvoltare regională, respectiv pentru schimbare.
Aurelian Cozma conduce o organizație care unește comunitățile de pe Valea Someșului. Lucrează de 17 ani în administrația locală / ONG și, totuși, este prima oară când întâlnește un europarlamentar. "Mulți oameni nu înțeleg rolul europarlamentarilor."
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.