La aproape un an de la dispariția Mahsei Amini, bătută până la moarte de poliția moravurilor pentru că nu a purtat corect vălul, în Iran mișcarea de protest continuă să fie activă, în ciuda represiunii dure a regimului.
Kremlinul, pentru a-și continua agresiunea împotriva Ucrainei, trebuie să-și menajeze cei doi parteneri esențiali, Iranul, pentru livrările cu drone, și Emiratele Arabe Unite, pentru eludarea sancțiunilor economice, comentează Le Monde.
Directorul general al Companiei Naționale pentru Gaze Naturale din Iran (NIGC) a declarat că, "dacă se va pune problema să exportăm gaze naturale către Europa, o vom face prin Turcia".
Teheran a răspuns măsurilor împotriva Gărzilor Revoluționare, adoptând sancțiuni împotriva unor persoane și entități din UE și Marea Britanie, relatează Rai News.
În ultimele șase luni au fost transportate peste 300.000 de obuze de artilerie și peste 1 milion de alte muniții din Iran în Rusia, după cum reiese din declarațiile unor oficiali și dintr-o serie de documente examinate de The Wall Street Journal.
Ministerul științei, cercetării și tehnologiei și Ministerul educației naționale din Iran au avertizat că elevele care nu poartă vălul în conformitate cu regulile islamice nu vor mai putea urma cursuri în școli.
Pentru cea de-a 44-a aniversare a Revoluției la 11 februarie, liderul suprem, ayatollahul Ali Kamenei, a anunțat o amnistie pentru "zeci de mii" de protestatari arestați în ultimele 178 de zile de la începutul protestului antiguvernamental.
Iranul a expulzat miercuri doi diplomați germani din cauza unei presupuse ingerințe germane în afacerile sale interne, după ce Berlinul a cerut plecarea a doi diplomați iranieni în urma condamnării la moarte a unui cetățean germano-iranian.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.