Cooperarea militară între aliați „leagă” conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu, pe măsură ce gherilele dezvoltă tactici observate de serviciile de informații.
În 2021, elitele dure ale Iranului au triumfat. Candidatul ales de ele, Ebrahim Raisi, a câștigat alegerile atent organizate din țară cu peste 70% din voturi.
Președintele ales iranian, Massoud Pezeshkian, s-a declarat pregătit să înceapă "un dialog constructiv" cu țările europene, într-un articol publicat sâmbătă într-un cotidian local de limbă engleză.
Fostul președinte al Iranului Mahmud Ahmadinejad și-a depus candidatura pentru alegerile din 28 iunie într-o nouă încercare de a reveni în prima linie politică, după ce autoritățile clericale din țară l-au împiedicat să participe la alegeri.
Moartea președintelui Iranului, Ebrahim Raisi, ia lumea prin surprindere într-un moment critic din istoria Republicii Islamice fondate de ayatollahul Ruhollah Khomeini după revoluția din 1979, susține publicația Folha Online.
Bagheri a fost desemnat "șeful comitetului de relații externe al guvernului", a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Bahadori Jahromi, în momentul în care sunt tensiuni tot mai mari între Iran și Israel în contextul războiului din Gaza.
Dacă se va dovedi că președintele iranian a murit într-un accident de elicopter, acest lucru va declanșa o luptă înverșunată pentru putere, scrie Arash Azizi, profesor de istorie și științe politice la Clemson University, în The Atlantic.
Presa iraniană mai întâi și apoi oficiali iranieni au confirmat, luni dimineață, decesul președintelui iranian Ebrahim Raisi, în vârstă de 63 de ani, și al ministrului de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, în urma prăbușirii unui elicopter.
Șeful Observatorului Nuclear al Națiunilor Unite, Rafael Grossi, se află în Iran pentru a cere controale mai severe asupra programului nuclear al țării.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.