Pentru oricine încearcă să găsească o soluție conflictului israeliano-palestinian, acceptarea faptului că acest conflict e mai presus de orice de factură religios-naționalistă - iar nu determinat de vreun concept artificial legat de rase
și colonia
Armistițiul dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza a început vineri dimineață, la ora locală 07:00 (05:00 GMT), și va fi urmat de eliberarea a 13 ostatici în cursul după-amiezii.
Prim-ministrul israelian încearcă să-și restabilească imaginea de lider omniscient, în timp ce atacă discret administrația americană a lui Joe Biden cu privire la întoarcerea Autorității Palestiniene în Gaza de "a doua zi".
Din tot ce s-a spus și scris despre războiul dintre Israel și Hamas, nimic nu are darul să risipească ceața mentală atât de inspirat precum o observație făcută luna aceasta de Hillary Clinton la emisiunea „The View”.
Guvernul israelian a aprobat miercuri dimineața un acord ce prevede eliberarea a 50 de ostatici deținuți de Hamas în schimbul eliberării unor prizonieri palestinieni și a unui armistițiu în Fâșia Gaza, potrivit unui comunicat oficial.
În Israel, în contextul traumatizantului masacru al Hamas din 7 octombrie și al ofensivei militare israeliene care a urmat în Gaza, vocile disidente tac, relatează Euronews.
Începând cu luna trecută, viața normală din Ramallah – un oraș din Cisiordania cunoscut de obicei pentru o populație tânără și pentru o viață de noapte agitată – a fost redusă la tăcere.
Țări arabe, Statele Unite, Rusia, China, Europa, America Latină... Conflictul care numără deja mii de morți dărâmă ordinea mondială și destabilizează echilibre deja precare. Lumea de dinainte de 7 octombrie pare foarte îndepărtată.
Au găsit cadavre goale, mutilate, sângerând, cu încheieturile legate. Violate, ucise, masacrate. O oroare fără sfâșit a fost săvârșită pe 7 octombrie în kibbutz-uri de către teroriștii Hamas.
Armata israeliană ar fi reușit să distrugă o rachetă balistică trasă de rebelii Houthi din Yemen în timpul zborului... în spațiu, potrivit mai multor mass-media citate de France 24.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.