Parlamentul israelian a aprobat duminică guvernul de uniune națională condus de premierul Benjamin Netanyahu și de Benny Gantz. Votul a pus capăt celei mai lungi crize politice din istoria Israelului.
Palestinienii au renunțat să ceară un vot marți în Consiliul de Securitate al ONU pentru o rezoluție ce respinge planul de pace american, din cauza susținerii internaționale insuficiente, informează luni AFP, care citează surse diplomatice.
Președintele palestinian Mahmoud Abbas a anunțat sâmbătă ruperea "tuturor relațiilor", inclusiv în domeniul securității, între Autoritatea Palestiniană, pe de-o parte, și Israelul și SUA pe de altă parte, transmite AFP.
Președintele american Donald Trump a prezentat marți planul de pace pentru Orientul Mijlociu, respins în avans de palestinieni. Benjamin Netanyahu se duce miercuri la Moscova, pentru a discuta cu președintele rus Vladimir Putin despre acest plan.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost inculpat marți în mod formal pentru corupție, după ce și-a retras cererea de a fi protejat de imunitatea parlamentară, transmite Haaretz
Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, subiectele abordate vizând relația bilaterală dintre cele două țări, demersurile România în direcția combaterii antisemitismului și xenofobiei.
Discuțiile publice trecute despre o eventuală mutare a Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim au costat România candidatura de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, a declarat marți ministrul de externe, Bogdan Aurescu.
După eșecul premierului israelian în exercițiu Benjamin Netanyahu de a forma un guvern, nici Benny Gantz nu a reușit acest lucru și i-a comunicat președintelui Reuven Rivlin că renunță la mandatul acordat, relatează BBC Online.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.