Aproximativ 40.000 de imigranți turci au participat, duminică, la un miting de susținere a liderului turc Recep Tayyip Erdogan, care a avut loc în centrul metropolei germane Koln.
Peste 2.000 de bărbați au fost implicați în agresiunile care au avut loc în noaptea de Anul Nou în mai multe orașe din Germania, potrivit unor surse din cadrul poliției citate de Süddeutsche Zeitung. Doar 120 dintre ei au fost identificați.
Un marocan în vârstă de 23 de ani a fost condamnat de instanță la șase luni de închisoare cu suspendare și o amendă modică. Bărbatul a fost acuzat că a furat telefonul mobil al unei tinere, scrie FAZ.
Poliția a primit peste 1.000 de plângeri după evenimentele din noaptea de Anul Nou. Momentan sunt 58 de suspecți, majoritatea originari din Africa de Nord.
Sezonul carnavalurilor a început în Germania, în pofida unor recente raiduri antiteroriste în întreaga țară. În Köln, a crescut numărul polițiștilor, pentru a nu se mai repeta violențele din ajunul Anului Nou.
O studentă din SUA și un refugiat din Siria descriu, pentru Deutsche Welle, experiența lor dureroasă din noaptea de Anul Nou, de la Köln. Studenta a fost atacată de mai mulți bărbați, iar sirianul și prietenii lui au protejat-o.
Marocanii și algerienii reprezintă o problemă dificilă pentru poliția germană. Rapoartele oficiale sunt înspământătoare. Dar când vine vorba de pedepse, puterea statului scade dramatic.
La mai bine de o săptămână de la violențele de la Köln rămân încă întrebări fără răspuns. Un raport al Ministerului de Interne din Renania de Nord-Westfalia arată că șapte suspecți ar fi intrat ilegal în Germania, notează Welt Online.
După incidentele de Revelion, cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat că sunt necesare legi mai dure privind expulzarea solicitanților de azil care sunt condamnați. Între timp, la Köln, numărul plângerilor a ajuns la 379.
Măsura a fost decisă de ministrul de interne din landul Renania de Nord Westfalia (NRW), după controversele generate de agresiunile sexuale din noaptea de Revelion.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.