Italia se află în centrul unei uriașe fraude a bazelor de date naționale, care implică cel puțin două țări europene, Lituania și Marea Britanie, scrie Euronews (Italia).
Opoziția de centru-stânga din Lituania a câștigat clar duminică al doilea tur al alegerilor parlamentare în fața conservatorilor aflați la putere, după o campanie dominată de îngrijorările legate de creșterea costului vieții, relatează AFP și dpa.
Președintele Klaus Iohannis a avut joi o întrevedere cu omologul din Ucraina, Volodimir Zelenski, în marja Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) care are loc în Lituania.
Leonid Volkov, un opozant rus aflat în exil și apropiat de Aleksei Navalnîi, a fost spitalizat după ce a fost victima unui atac marți, în fața locuinței sale din Vilnius, a declarat poliția locală pentru AFP. Volkov a precizat că nu va renunța.
Ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, a declarat că Occidentul ar putea repeta greșeli istorice în ceea ce privește asistența militară pentru Ucraina și le-a cerut aliaților să nu aștepte un nou Pearl Harbor.
NATO a anunțat joi că trimite două avioane radar E-3A AWACS în Lituania, pe o durată limitată, pentru a supraveghea activitățile militare rusești în apropierea frontierelor Alianței Nord-Atlantice, notează La Libre Belgique.
Lituania a decis să închidă două puncte de trecere a frontierei cu Belarus și a avansat posibilitatea închiderii frontiere, afirmând că există o amenințare hibridă dinspre est, relatează Euronews.
Președintele turc consideră că nu sunt îndeplinite condițiile pentru a-și ridica vetoul asupra țării nordice la Summitul de la Vilnius, scrie La Razon.
Fostul șef al NATO Anders Rasmussen a estimat că anumite țări, ca Polonia, ar putea face pasul de a trimite trupe în Ucraina, dacă nu se găsesc garanții de securitate la următorul summit, la Vilnius, în iulie, notează Le Figaro.
Membrii Alianței iau în considerare garanții de securitate pentru Ucraina înaintea summitului de la Vilnius, programat pentru luna iulie, notează cotidianul francez Le Monde.
Președintele Klaus Iohannis a subliniat vineri la Kaunas, importanța unității europene în contextul războiului din Ucraina și a arătat că, deși agresiunea Rusiei a unit țările la nivel european și transatlantic, aceasta riscă "să polarizeze".
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.