Summitul aniversar al NATO are loc într-un context delicat pentru Alianță, măcinată de dispute interne între lideri. Mai mult ca niciodată, secretarul general, Jens Stoltenberg, trebuie să-și folosească talentele de negociator.
Ministrul turc de externe îl acuză pe Emmanuel Macron că este un "sponsor al terorismului", respingând criticile președintelui francez privind ofensiva Turciei în Siria. Aceasta e doar ultima dispută între Aliați.
Ambasada României în Marea Britanie a găzduit evenimentul de lansare a MET Police Romanian Association, organizație care își propune să aducă laolaltă cei aproape 100 de polițiști de origine română care activează în cadrul Metropolitan Police.
Președintele Donald Trump l-a criticat din nou sâmbătă pe primarul Londrei, Sadiq Khan, afirmând că acesta este "un dezastru" și că ar trebui să demisioneze urgent, după ce doi tineri au fost uciși și alți trei bărbați au fost răniți la Londra.
Acordul privind Brexit e bun, spune președintele Iohannis, care așteaptă clarificări de la Guvernul britanic după votul din Parlament. Șeful diplomației avertizează că o ieșire necontrolată va crea probleme pentru toți europenii din Marea Britanie.
Marea Britanie nu va plăti factura separării de Uniunea Europeană decât în condițiile unui acord comercial, spune noul ministru pentru Brexit, Dominic Raab.
"În această seară (vineri, 13 aprilie -n.r.) am autorizat forțele armate britanice să desfășoare atacuri coordonate și țintite pentru a distruge armele chimice ale regimului sirian și să descurajăm folosirea lor", a spus premierul May.
Negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit a declarat joi că Marea Britanie poate reveni, până la sfârșitul perioadei de tranziție, asupra poziției de a ieși din piața unică și uniunea vamală.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.