Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, și alți oficiali au vizitat amplasamentul din cadrul IFIN-HH din Măgurele, unde se va construi un centru pentru optică de mare putere.
Comisia Europeană a aprobat miercuri Proiectul paneuropean de cercetare Extreme Light Infrastructure (ELI) ERIC, inițiat de Cehia și Ungaria. ”Laserul de la Măgurele” rămâne în afara proiectului.
Universitate Johns Hopkins ne-a solicitat o colaborare pentru realizarea unor radiografii ultraperformante, care ar putea releva mult mai bine în ce fel coronavirusul atacă plămânii, spune Nicolae Zamfir, coordonatorul proiectului de la Măgurele.
Comisarul pentru Politică Regională s-a întâlnit joi, la Bruxelles, cu noul ministru al Cercetării și inovării, Nicolae Hurduc, căruia i-a semnalat îngrijorarea CE cu privire la implementarea fazei a doua a proiectului de la Măgurele.
România își va construi o "Vale a Laserului",un centru de cercetare după modelul Silicon Valley, a spus premierul Dacian Cioloș, care l-a însoțit pe comisarul european pentru Cercetare, Carlos Moedas, într-o vizită la proiectul ELI-NP de la Măgurele.
Fostul ministru al Educației Adrian Curaj ar putea fi în conflict de interese după ce actualul ministru l-a numit în consiliul de administrație al Institutului Național de Fizică a Laserelor, Plasmei și Radiațiilor (INFLPR) Măgurele.
În prima fază de dezvoltare, proiectul laserului a necesitat 136,4 milioane de euro, din care 116,3 milioane de euro (85%) au provenit din fonduri europene.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.