Marea Britanie și România își consolidează joi parteneriatul puternic, ministrul britanic de externe, James Cleverly, urmând să sublinieze importanța deosebită de a fi alături de partenerii români în fața agresiunii Rusiei din Ucraina vecină.
Rishi Sunak și Ursula von der Leyen s-au întâlnit la Londra pentru a debloca ultimul obstacol din calea finalizării Brexitului: Protocolul privind Irlanda de Nord. Cei doi au semnat un acord privind reformarea Protocolului pentru Irlanda de Nord.
Curtea supremă britanică a confirmat miercuri legalitatea protocolului privind dispozițiile post-Brexit pentru Irlanda du Nord, care se află în centrul unor intense negocieri între Londra și Bruxelles.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns miercuri în Marea Britanie, unde a fost primit de regele Charles al III-lea. El a susținut un discurs în Parlamentul britanic.
După Brexit, angajatorii din sănătate, agricultură și construcții nu-și mai pot ocupa posturile vacante, în vreme ce miniștrii îi demonizează pe cei care ar putea ajuta.
Asortimentul orwellian de unități secretoase care pretinde că contracarează informațiile eronate s-a ocupat cu monitorizarea și înregistrarea opozanților guvernului.
"Această scădere semnificativă (...) poate fi atribuită modificărilor taxelor de înscriere", estimează Agenția de Statistică a Învățământului Superior (HESA) din Marea Britanie.
Poziția guvernului britanic față de regimul rus este foarte clară: relațiile dintre Londra și Moscova au fost înghețate cu mult înainte de invazia Ucrainei.
În fiecare săptămână, "Courrier International" își explică alegerile editoriale. În acest număr, la aproape șapte ani după referendum, revenim asupra confuziei generale din Regat, în situația în care țara este într-o criză economică fără sfârșit.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.