Guvernul britanic a declarat luni că examinează rolul pe care l-au jucat statele străine în amplificarea dezinformarii online, care a contribuit la alimentarea protestelor violente.
După o reuniune de urgență, premierul Keir Starmer anunță o „armata permanentă” de ofițeri de poliție specialiști pentru a aborda protestele violente din orașele britanice. Protestele au izbucnit după ce un tânăr a ucis 3 fete și a rănit 10 persoane.
Guvernul trebuie să soluționeze nemulțumirile provocate de tratamentul preferențial de care se bucură unele categorii, în caz contrar riscând și mai multe tulburări de stradă, potrivit The Telegraph.
Noul prim-ministru britanic a abandonat „modelul ruandez” și alte politici controversate privind migrația ale lui Rishi Sunak. Cu toate acestea, Keir Starmer menține poziția dură a predecesorului său cu privire la imigrația ilegală, potrivit Le Soir.
Înaintea recentelor alegeri din Marea Britanie, a fost discutată eventualitatea unor candidați ”Red Wall” care să conteze pe un vot comun între conservatori și partidul Reform UK al extremistului Nigel Farage.
Laburiștii ar câștiga 410 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, iar conservatorii premierului Rish Sunak ar obține doar 144, potrivit proiecțiilor BBC.
"Sunday Times", care i-a susținut întotdeauna pe conservatori începând din 2005, a scris că țara are nevoie de o "resetare radicală" după 14 ani de conducere conservatoare, relatează Diário de Notícias.
Un videoclip înregistrat de un reporter de la Channel 4 dezvăluie afirmații radicale din interiorul Reform UK, partidul radical care se află pe urmele conservatorilor în sondaje.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.