Franța își mută portavionul său Charles de Gaulle în Marea Mediterană, pentru a organiza mai bine zboruri de recunoaștere deasupra țărilor baltice și Poloniei, informează vineri dpa, citată de Agerpres.
În disputa privind rezervele de gaze naturale din Mediterana de Est, ministrul german de externe Heiko Maas a încercat să medieze între Atena și Ankara. Președintele turc Recep Erdogan spune însă că Turcia va lua ceea ce îi revine de drept.
Turcia va elibera licențe de explorare și forare de gaze în estul Mediteranei, a anunțat marți ministrul turc de extern. Grecia va solicita o reuniune de urgență a UE pentru soluționarea disputei cu Ankara.
Garda de coastă a Spaniei a salvat vineri și sâmbătă 933 de migranți și a găsit patru cadavre în Marea Mediterană. În acest timp, ministrul italian de interne spune că nu va mai permite accesul în porturi a vaselor cu migranți.
Circa 10.000 de migranți au fost salvați, de miercuri până sâmbătă, în largul Libiei, în timp ce alți cel puțin 54 au murit înecați, potrivit gărzilor de coastă italiene și libiene, citate de AFP.
Guvernul german a recunoscut că misiunea Uniunii Europene de combatere a migrației ilegale pe Marea Mediterană, cunoscută ca Operațiunea Sophia, ajută de fapt traficanții de persoane, transmite DPA.
Numărul copiilor migranți care au traversat Mediterana neînsoțiți de familii a crescut în 2016 de mai mult de două ori față de anul anterior, ajungând la 25.800 de cazuri, a anunțat vineri UNICEF, transmite DPA.
Numărul migranților ajunși în acest an în Europa prin traversarea mării este de circa 204.000. Cel al persoanelor decedate în aceeași încercare se ridică la 2.500, din care o treime și-au pierdut viața numai în ultima săptămână, arată datele UNHCR.
Conform datelor ONU, în luna octombrie, 218.394 de oameni au traversat Marea Mediterană spre Europa. Sunt aproape la fel de mulți ca cei care au trecut aceeași mare în tot anul 2015.
NATO va efectua, între 3 octombrie și 6 noiembrie, cel mai vast exercițiu militar din ultimii 13 ani, cu participarea a 36.000 de militari din 33 de țări, inclusiv din România, în contextul tensiunilor dintre NATO și Rusia.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.